De PYRAMID saunakachel, de beste op deze aarde.

Het is inmiddels 30 jaar nadat de eerste Piramid (Piramide) saunakachel in gebruik genomen is. De eersten werken nog steeds. Dag in, dag uit, 365 dagen per jaar, vaak 10 uur per dag.


Stijlvol Wellness heeft de ontwikkeling en de verkoop van de Piramide sauna gaskachel in 2015 overgenomen van IHT Almelo. Alle Piramide saunakachel systemen worden in opdracht van ons gefabriceerd voor installateur/saunabouwer en eindgebruiker. Een Piramide systeem dat sinds 2015 niet van Stijlvol Wellness afkomstig is, is een imitatie. En ja, er zijn imitaties. Zo gaat dat met goed werkende en betrouwbare saunakachel systemen. Sinds 2016 noemen wij de Piramide saunakachel officieel PYRAMID. Dit omdat er internationaal veel belangstelling voor het systeem bestaat.


Maar goed, wij blijven de concurrentie voelbaar voor. Het ontwikkelingsteam bestaat uit techneuten op het gebied van gas en elektra en uit saunameesters. Niet dat elke PYRAMID stevige opgietingen (Aufguss of Loyly) zal moeten verwerken. Daarom bouwen wij de saunakachel systemen in drie typen.


De PYDRAMID E serie (Economisch) is puur gebouwd op het zo zuinig mogelijk stoken van uw sauna. Een paar schepjes water over de kachelstenen kan echt geen kwaad, maar de kachel is niet ontworpen om forse hoeveelheden water en/of ijs te verwerken.


De PYRAMID S serie (Saunameester) is een echte wedstrijd uitvoering voor opgiet-eventsauna’s. Een beest van een kachel en is met water en ijs niet dood te krijgen. Er wordt een geforceerde convectie van lucht door de stenen gecreëerd voor de meest fantastische opgiet shows.


De PYRAMID C serie (Compromis) zit tussen de E en de S serie in. Van echte opgietshows is geen sprake, maar zo af en toe een fijne gecontroleerde opgieting moet zeker kunnen.


Wij hebben in PDF meer uitleg gegeven over de PYRAMID saunakachel. U kunt hem hier downloaden, lezen en printen.


                                                                                                                                 Bezoek onze website  

Saunabouw, het ontwerpen en realiseren van doordachte wellness-faciliteiten met zorgvuldig meedenken om later niet voor verrassingen te komen staan zit ons in het bloed. Ons team op het gebied van houtbewerking, tegelwerk, techniek, licht en geluid schuift graag met onze creatief vormgever en adviseur aan tafel om alles uit uw project te halen. Klein of groot, daag ons uit!Massieve balken sauna’s - Kelo sauna’s - Geïsoleerde sauna’s - Saunakachels - Stoombaden - Kruidenbaden - Caldaria - Tepidaria - Kruidentempels - Belevingsgrotten - Zoutsteen ruimte’s - Jacizzi’s en whirlpools - Saunabouw en Interieurbouw - Tegelwerk - Zwembaden - Kleedruimten - Inrichting.


Leeuwerikhoeve Burgum investeert in een Piramide 4S saunameester opgiet wedstrijdkachel.


24/7 storingsdienst en service-afspraken door PTH installatietechniek. Wij laten uw gasten nooit lang in de kou zitten!


Sauna Het Friese Woud kiest voor een Piramide 2S sauna opgietkachel met extra convectie.


Twee Piramide 4S saunakachelsystemen voor de Veluwse Bron Emst. Saunameesters smullen.


Het Piramidespiraal vullen met een mega formaat Diabase saunasteen (20 tot 30 cm) draagt zorg voor een optimale buffer waarbij de luchtstroom in de kachel vele jaren blijft gewaarborgd. Wij passen ze nu toe in elk nieuw Piramide saunakachel-systeem! Bij onderhoud kunnen wij uw stenen vervangen of leveren.  


Nieuwe PLC besturingskast geeft nog meer veiligheid en levert een nog hoger rendement.


Met een SMS storingsmelding blijft u klachten van uw gasten voor! Wij regelen het voor u.

Saunakachel Saunakachel Saunakachel


Een Piramide 3S saunakachel van 4,5 meter lang voor Sané Thermen in Tongeren (België)